*

Uskottavaa vai totta

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 18 min 7 s sitten

Näkökulma: Niinistö Trumpin vieraaksi tänä erikoisena aikana

21 min 32 s ago

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa tämän kuun lopussa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin. Näin tapahtuu, koska Trump on kutsunut presidenttimme kylään.

Sauli Niinistö: Terroristit iskivät jälleen Eurooppaan

50 min 14 s ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ottanut osaa espanjalaisten hätään Barcelonan tuhoisan autoiskun johdosta. Presidentti kuvaa iskua terrorismiksi.

– Terroristit iskivät jälleen Eurooppaan. Seuraan Barcelonan tilannetta äärimmäisellä vakavuudella. Voimia uhreille, omaisille, pelastajille, Niinistö kirjoittaa Twitterissä.

Terroristit iskivät jälleen Eurooppaan. Seuraan Barcelonan tilannetta äärimmäisellä vakavuudella. Voimia uhreille, omaisille, pelastajille.

Poliisi: Useita kuollut Barcelonan autoiskussa

1 tunti 29 min ago

Katalonian poliisi on vahvistanut Twitterissä, että Barcelonan autoiskussa on kuollut ihmisiä. Myöhemmin tiedotustilaisuudessaan poliisi on kuitenkin ristiriitaisesti puhunut vain yhdestä varmistuneesta kuolonuhrista. Loukkaantuneita on kymmeniä.

Uutistoimistojen ja lehtien arviot vaihtelevat juuri nyt kolmesta uhrista väitettyyn jopa yli kymmeneen kuolonuhriin.

Tämä tiedetään Barcelonasta nyt: Yliajo tahallinen, kuolonuhreja – poliisi suhtautuu terrorismina

1 tunti 58 min ago

Espanjassa poliisi on vahvistanut noin kello 19:ään mennessä torstaina, että Barcelonan yliajo oli tarkoituksellinen eikä onnettomuus. Katalonian poliisi vahvistaa, että yliajossa on kuollut useita ihmisiä. 

Pakettiauto syöksyi väkijoukkoon – Barcelonan keskusta evakuoitu, julkinen liikenne pysäytetty

2 tuntia 52 min ago

Pakettiauto on ajanut väkijoukkoon Espanjan Barcelonassa maineikkaalla La Rambla -kadulla, kertoo muun muassa El Pais -lehti. Yksi ihminen on lehtitietojen mukaan kuollut ja useita ihmisiä loukkaantunut auton syöksyssä.

El Paisin mukaan ihmiset on evakuoitu keskuskatua ympäröivistä julkisista rakennuksista, kaupungin julkinen liikenne pysäytetty ja lähikatuja tyhjennetään sekä suljetaan.

Tätä Suomen media ei huomannut: Nato-pomolta isot kehut Sauli Niinistön aloitteelle

3 tuntia 43 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön aloite Itämeren lentoturvallisuuden parantamisesta sai taannoin suurta huomiota suomalaisessa mediassa, mutta myös Venäjällä. Sen sijaan kotimaiselta medialta jäi kesällä 2017 valtaosin huomaamatta, että Niinistön aloite on yhä arvossaan sotilasliitto Natossa.

Suuri poliisioperaatio Hausjärvellä – yleisöä varoitettiin kahdesta miehestä

5 tuntia 16 min ago

Poliisi jahtasi torstaina Hausjärvellä kahta epäiltyä rikollista ja varoitti yleisöä tilanteesta. Kaksikko saatiin kiinni hieman myöhemmin, poliisi tiedotti noin kello 17.45.

Hämeen poliisilaitos tiedotti kantatie 54:n läheisyydessä käynnissä olleesta operaatiosta noin kello 16. Poliisi etsi useiden partioiden voimin kahta maastoon paennutta miestä. Miehiä epäillään törkeistä varkauksista.

– Yleisöä kehotetaan varovaisuuteen, jos kohdataan poliisin etsimiä epäiltyjä, poliisi totesi tiedotteessaan.

Terrafamen pomo laskutti valtion omistajayhtiötä 180 000 eurolla – ”Ostimme ylimääräistä työaikaa”

5 tuntia 26 min ago

Kaivosyhtiö Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia on saanut satoja tuhansia euroja palkkioita, jotka ovat peräisin Terrafamen valtion omistusyhtiöltä Terrafame Groupilta.

Tilinpäätöstietojen mukaan Terrafame Group osti Ratian lähipiiriin kuuluvalta Beanio-yhtiöltä asiantuntijapalveluita 180 000 euroa viime vuodelta ja 150 000 euroa edellisvuonna. Ostot ovat jatkuneet tänä keväänäkin. Ratian ja hänen perheenjäsentensä omistama Beanio päätti keväällä jakaa liki 200 000 euron osingot.

Demokraatti: Kansanedustaja, ex-piispa Ilkka Kantola valmis arkkipiispan vaaliin

5 tuntia 50 min ago

SDP:n kolmannen kauden kansanedustajaa Ilkka Kantolaa esitetään uudeksi arkkipiispaksi. Asiasta kertoo SDP:n puoluelehti Demokraatti. Kantola toimi ennen kansanedustajan uraa Turun piispana. Hänet valittiin vuonna 1998, mutta hän jätti tehtävänsä vuonna 2005 avioeronsa ja avioliiton ulkopuolisen suhteen vuoksi.

Kenraaleilta poikkeuksellinen ulostulo Trumpin puheiden jälkeen: ”Vastoin kaikkea vuodesta 1775 puolustamaamme”

5 tuntia 55 min ago

Viisi Yhdysvaltain sotilaspäällikköä on tuominnut harvinaisissa ulostuloissa epäsuorasti presidentti Donald Trumpin puheet äärioikeistosta. Trump on syyttänyt Charlottesvillen äärioikeiston marssin väkivaltaisuuksista molempia osapuolia, mikä on suututtanut laajasti myös talousjohtajat ja poliitikot mukaan lukien republikaanit.

Äärioikeiston marssi pidettiin lauantaina Virginian Charlotesvillessä. Marssille osallistunut mies ajoi autollaan vastamielenosoittajien väkijoukkoon. Yksi kuoli ja 19 loukkaantui.

Citymaasturilla punaisia päin – 17-vuotias tyttö jäi suojatiellä alle

7 tuntia 2 min ago
17-vuotias tyttö on loukkantunut Vantaalla, kun hän jäi keskiviikkoiltana tumman citymaasturin yliajamaksi. Poliisin mukaan tyttö oli ylittänyt suojatietä Länsimäentiellä Kuntopolun kohdalla, kun tumma citymaasturi oli törmännyt häneen.   Auton kuljettaja oli pysähtynyt ja noussut autosta toteamaan tilanteen, jonka jälkeen kuljettaja oli mennyt takaisin autoon ja poistunut paikalta selvittämättä asiaa. Poliisi pyytää havaintoja tilanteesta.  

Esitutkinta: Apteekkari myi potilaille jopa lääkejätettä? ”Haluttiin ottaa rahat pois”

7 tuntia 7 min ago

Renkomäen apteekkijupakka siirtyy syyteharkintaan. Hämeen poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan apteekkarin toiminnasta. Tutkintapyynnön tekivät Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) sekä Kansaneläkelaitos (Kela).

Fimean tutkintapyyntö on tehty marraskuussa 2016 ja Kelan tammikuussa 2017. Epäillyt rikokset tehtiin vuosina 2013–2016. Rikoksista epäiltynä on kuultu apteekkaria.

Ärsyttävää kaasua Helsingin monikulttuurisuuskeskuksessa – 5 sairaalaan, poliisi tutkii

7 tuntia 7 min ago
Viisi ihmistä on kuljetettu sairaalaan tarkkailuun ja kaikkiaan 11 henkilöä on saanut lieviä hengitystieoireita, kun helsinkiläisessä monikulttuurisuuskeskuksessa havaittiin ärsyttävää kaasua.   Kaikkiaan 10 pelastusyksikköä ja 7 ensihoitoyksikköä hälytettiin Helsingissä puolen päivän aikaan Mannerheimintiellä sijaitsevaan monikulttuurisuuskeskukseen. Keskuksessa havaittiin kello 11.49 ärsyttävää kaasua.    Tiloissa sijaitsee koulutustiloja ja paikalla oli pelastuslaitoksen arvion mukaan noin sata ihmistä.   

Takuueläkkeeseen +50€/kk? – Ekonomisti: Nostaisi 5000 eläkeläistä köyhyydestä, maksaisi 51 milj.€

7 tuntia 30 min ago
Takuueläkkeen nostaminen 50 eurolla kuukaudessa olisi tehokkain tapa vähentää eläkeläisköyhyyttä, toteaa Työeläkevakuuttajat ry:n ekonomisti Mauri Kotamäki järjestön blogissa. Hänen laskelmiensa mukaan vanhusköyhyys vähenisi 2 600 suomalaisella ja köyhyys kaikkiaan 5 000 ihmisellä.  

Niinistö tapaa Trumpin – ”Äärettömän tärkeää, Venäjällä ehkä vaikutusta”

8 tuntia 54 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Washingtonissa tiistaina 29. elokuuta. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola arvioi ISTV:n lähetyksessä, että tapaaminen on äärettömän tärkeä Suomelle.

Ilmoitusta Niinistön ja Trumpin tapaamisesta on ehditty odottaa jo pitkään. Aaltola huomauttaa, että nyt Suomen ulkopoliittinen johto pääsee nyt kärryille isoista kysymysmerkeistä eli siitä, mitä Washingtonissa tapahtuu arvaamattoman presidentin johdolla.

”Kuin joku olisi pissinyt päälle” – murskaluku kirvelee SDP:ssä ”kiistatta”

9 tuntia 36 min ago

SDP:ssä on puitu puolueen kannatuksen gallup-romahdusta. Puolueen kannatus laski Ylen gallupissa peräti 2,6 prosenttiyksikköä 15,9 prosenttiin, jolla pääsi neljännelle sijalle.

Vihreät keräsi historiallisen luvun ja kiilasi toiseksi keskustan ohi 17,6 prosentin kannatuksella. SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm myöntää, että huonosti menee.

S-ryhmä vastaa esimiesliitolle: Vajaat 20 työntekijää jää ulos – ”Se tie on käyty”

10 tuntia 25 min ago

Vajaat 20 ABC-työntekijää on jäämässä kaikkien työehtosopimusten ulkopuolelle sopimusirtisanomisen seurauksena. S-ryhmä irtisanoo esimiestensä oman työehtosopimuksen, minkä Kaupanalan esimiesliitto KEY ry tuomitsi aiemmin.

S-ryhmä on ilmoittanut siirtyvänsä vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimukseen, jota kaikki alan muut toimijat jo käyttävät lukuun ottamatta Alkoa.

Neymar lähti, Barcelona tuuliajolla

11 tuntia 5 min ago

Espanjan jalkapallokauden avaustaisto, kaksiosainen Supercupin finaali, oli varsin yksipuolinen näytös. Real Madrid kellisti FC Barcelonan yhteismaalein 5-1.

Toinen osaottelu Madridissa keskiviikkona päätyi Realin 2-0 -voittoon. Paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä.

Hämmästyttävintä oli, ettei Barcelonalla ollut kummassakaan ottelussa jakoa. Toisessa ottelussa Real Madrid joutui pelaamaan ilman Cristiano Ronaldoa, mutta sitä ei edes huomannut.

Trumpin neuvostoihin iski jäsenkato – lakkauttaa nyt molemmat ”painostamisen” sijaan

12 tuntia 51 min ago

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lopettaa kaksi neuvonantajaneuvostoaan, joihin on iskenyt jäsenkato Trumpin äärioikeistokommenttien jälkeen.

Trump lopettaa sekä tuotannollisen teollisuuden neuvostonsa että Strategy and Policy -fooruminsa. Trumpin neuvostoista on viime aikoina irtisanoutunut joukko yritysjohtajia vastalauseena presidentin politiikalle ja julkisille kannanotoille.

Jymyjytky Ylen gallupissa: Vihreät kiilasi toiseksi suurimmaksi ohi keskustan ja SDP:n

13 tuntia 22 min ago

Vihreät on noussut Ylen puoluekannatusmittauksessa toiseksi suurimmaksi puolueeksi historiallisen suurella kannatuksella. Vihreät kiilasi 17,6 prosentin kannatuksella ohi keskustan ja SDP:n.

Vihreiden kannatus kasvoin heinäkuusta 1,6 prosenttiyksikköä.

Muista puolueista kokoomus vahvisti hieman ykkössijaansa 20,8 prosentin kannatuksella. Kolmantena ollut keskusta kasvatti niin ikään hieman kannatustaan, joka oli nyt 17,3 prosenttia.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat