Uskottavaa vai totta

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan parlamenttivaalit

Harhaanjohtavaa EU-vaalimainontaa

Eikö Kokoomus luota enää omaan imagoonsa, kun pitää purjehtia persujen tunnusten alla? 

Kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteeri Tuomas Tikkanen on tiedotuksen ammattilaisena kehitellyt kuvan mukaisen mainosbannerin. Siinä hän ansiokkaasti käyttää: 

Euroopan parlamentin vaalitulos ennakoitiin etukäteen varsin hyvin

 

Euroopan parlamentin sivulla ovat eurovaalien tulokset ryhmittäin. Myös maakohtaiset tulokset löytyvät samalta sivulta. Vaalitulosta on mielenkiintoista verrata  moniin ennen vaaleja julkaistuihin kannatuskyselyihin

Tulokset

Oikeat kannatusprosentit äänioikeutettujen keskuudessa eurovaaleissa 2014

Tässä laskemani oikeat, rehelliset kannatusprosentit. Lähde Ylen tulospalvelu, päivitetty 26.5.2014. Tarkistuslaskentaa ei vielä ole tehty.

 

Äänioikeutettuja 4 440 297

 

KOK   8,8 %   390 112

KESK   7,6 %   339 398

PS   5,0 %   222 102

SDP   4,8 %   212 211

VIHR   3,6 %   160 967

VAS   3,6 %   160 818

RKP   2,6 %   116 423

Kurjistuspolitiikka, populismi vai tulevaisuus?

Tänään on eurovaalien varsinainen äänestyspäivä. Tänään kannattaa todellakin äänestää, sillä tänään annettu ääni painaa erityisen paljon alhaisen äänestysprosentin vuoksi. Tänään voit myös aidosti (poikkeuksellisesti) vaikuttaa koko Euroopan suntaan.

Eurokraattien kriisi - Arvaa kuka populisti? (osa 6)

Euroopan ongelma ei ole teknokraattiset eurobyrokraatit, vaan päinvastoin poliittisista syistä epäteknokraattisia ratkaisuja tekevät euroidealistit, tuumaa populistimme.

 

10 hyvää syytä äänestää EU-vaaleissa

Tapasin äsken iltakävelyllä suomalaismiehen ja rupattelimme tovin. Kysyin, aikooko hän äänestää. Hän oli hieman epävarma ja kannustin häntä käyttämään äänioikeuttaan.  Hän lupasi harkita asiaa.

Sitten mies kertoi minulle olevansa huolissaan niistä suomalaisista, jotka ovat syrjäytymisvaarassa. Kunpa tämä mies vain ymmärtäisi, että suomalaisia syrjäytymisvaarassa olevia ei voida auttaa ilman EU-politiikkaa! Ei ole olemassa sellaista kotimaan politiikkaa, johon EU ei jollain tavalla vaikuttaisi.

Joten tässä on oma 10 syyn listani, miksi äänestin näissä EU-vaaleissa:

Nukkuminen ei ole protesti!

Usein kuulee ihmisten sanovan vaalien alla kuinka he eivät aio äänestää koska systeemi, päättäjät ja näiden tekemät päätökset ovat huonoja. No niin ovatkin, mutta eivät ne päättäjät ja päätökset vaikenemalla kummene vaan pysyvät ennallaan. Nykyiseen järjestelmään ja päättäjiin tyytyväiset äänestävät kyllä pitääkseen nämä vallassa. Siitä voitte olla varmoja. Ainoa todellinen tapa protestoida ja muuttaa asioita on äänestää uusia erilaisia ehdokkaita. 

Sosiaaliturva kuuluu kaikille!

Työntekijöiden vapaa liikkuvuus maasta toiseen on yksi EU:n perusperiaatteista. Oikein toimiessaan vapaa liikkuvuus lisää meidän kaikkien hyvinvointia. Liikkuvuus ei kuitenkaan saa johtaa työehtojen polkemiseen tai työntekijöiden hyväksikäyttöön. Kussakin maassa on sovellettava samoja työehtoja, kuten palkkaa ja työaikoja, kaikkiin työntekijöihin. Myös työlainsäädäntöä on kehitettävä työntekijöiden ehdoilla.

Puhdasta energiaa Eurooppaan!

Euroopan unionin pitää olla suuri suurissa asioissa ja pieni pienissä asioissa. Suuriin asioihin lukeutuu muun muassa ilmastonmuutoksen torjunta. Ilmastonmuutosta vastaan voi taistella vain globaalisti. Tähän tehtävään EU on luontevin toimija Suomen näkökulmasta.

Komissio julkaisi vuoteen 2030 ulottuvat energia- ja ilmastopolitiikan puitteet tämän vuoden alussa. Uusi Euroopan parlamentti pääsee aikanaan päättämään näistä raameista.

Perussuomalaisten kerrottava EU-puolueensa ennen vaalipäivää

Perussuomalaiset eivät ole suostuneet kertomaan mihin ryhmään aikovat liittyä Euroopan parlamentissa ensi kaudella. Avoimuudesta paasaavalta puolueelta tämä osoittaa suurta halveksuntaa kansanvaltaa kohtaan.

Perussuomalaisia äänestävä ei voi tietää yhtään mitä saa, jos äänestää perussuomalaisia näissä vaaleissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä