Uskottavaa vai totta

Ulkopoliittinen Instituutti

Avoin kysymys ulkopoliittiselle instituutille

Onko Venäjä käyttänyt itsenäisyysjuhlia horjuttaakseen Suomen turvallisuutta?

Mikä on politiikantutkijoiden vastuu?

Yhdysvaltain presidentinvaalien suuriin häviäjiin – valtamedian lisäksi – kuuluvat myös median käyttämät kansainvälisen politiikan asiantuntijat. Tämä koskee erityisesti niitä, jotka ideologisesti tai poliittisesti samastuvat valtaeliittiin. Tieteellisen auktoriteettinsa turvin nämä kertoivat, miten huono asia Donald Trumpin valinta olisi paitsi suomalaisille, myös Euroopalle ja koko maailmalle. Kauhistelua on jatkettu hänen valintansa jälkeen.

Ulkopoliittinen instituutti -UPI- pitäisi lakkauttaa !

Suomen eduskunnan perustama ulkopoliittinen istituutti toimii verovaroin. Sen hallinnon johdossa on politiikkoja ja asiantuntijoita, jotka päättävät n.3,5 miljoonan euron määrärahojen käytöstä  - tutkimuskohteista.  UPI:lla on lukematon määrä tutkijoita/asiantuntijoita, jotka suoltavat tietoa sen mukaan mitä poliittiset päättäjät heiltä pyytävät.

Voiko Nato-kiima tarttua?

Jos Suosikki-lehteä vielä julkaistaisiin, en ihmettelisi jos sen Bees & Honey -palstalla esitettäisiin seuraava kysymys: ”mikä on tämä paljon puhuttu Nato-kiima, voiko se tarttua wc-istuimesta ja mistä sen tunnistaa?”

Ylen onnetonta journalismia UPI:n Venäjä-raportista

Yle jatkaa ala-arvoista ajankohtaisjournalismiaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla. Miksi?

Ulkopoliittisen instituutin Venäjä-raportti

Ulkopoliittinen instituutti julkaisi joku aika sitten raportin Venäjän roolista Suomen lähialueilla. Selvityksen mukaan Venäjän muuttunut toiminta edellyttää uudenlaista varautumista . Tämän tueksi selvitys tarjoaa yksityiskohtaisen riskianalyysin sekä toimenpidesuositukset.

http://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/selvitys-venajan-ulkopolitiikk...

Demarit politisoivat kohutun Venäjä-raportin

Ensi viikolla käydään jossain eduskunnan kabinetissa myrskyisä keskustelu, oikea huutopalaveri. Ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Susanna Huovinen (SDP) on pelästynyt UPI:n Venäjä-raportin herättämästä kohusta:

"Sen verran nyt voi varmasti todeta myös sisällöstä, että ei tällainen keskustelu nyt ihan vähällä synny ja sillä tavoin ymmärrän hyvin sitä, että on herännyt kysymyksiä siitä, mikä on kyseisen raportin sävy ja tyyli."

Vuosi 1969 - nyt

Sukupolvi menee, sukupolvi tulee, mutta maa pysyy ikuisesti.

Aurinko nousee, aurinko laskee, kiirehtii nousunsa sijoille ja nousee taas.

Tuuli menee etelään ja kääntyy pohjoiseen, kiertää kiertämistään, ja samalle kierrolleen tuuli palaa.  

Saarnaajan kirja, 1 luku

Missä on toimittajien etiikka? UPI-raportista osa 2

Moni media nosti UPI-raportin ”Venäjän muuttuva rooli Suomen lähialueilla” lööppeihin, etusivulle, pääuutiseksi tai myötäsukaisten pääkirjoitusten aiheeksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä