Uskottavaa vai totta

Kaikki blogit puheenaiheesta Itella

Ikäihmisten mahdollista saada posti kotiin asti

Jouluna postilaatikkomme täyttyvät joulukorteista ja juhlaa vietetään yleensä sukulaisten ja ystävien kanssa. Joulun jälkeen koittaa kuitenkin arki ja usein ikäihmiset ovat pitkiäkin aikoja yksin ja oman jaksamisen ja toimintakyvyn kanssa voi olla haasteita. Harva tietää, että liikuntaesteisellä ja yli 75-vuotiaalla on pyynnöstä mahdollisuus saada päiväposti kotioven postiluukkuun tai sisäänkäynnin vieressä olevaan postilaatikkoon. Tämä siitä riippumatta asuuko henkilö haja-asutusalueella tai kuinka kaukana postilaatikko nykyään sijaitsee.

Posti panee taas parastaan

Lähes miljardin verran pätäkkää logistiikkasekoiluissaan kadottanut Posti (ent. Itella) on valottanut kunnianhimoisia suunnitelmiaan. 

Posti aikoo tulevaisuudessa laajentaa toimintaansa myös vanhusten ulkoiluttamispalveluihin, hoiva-alueelle sekä kiinteistöpuolelle ja turvallisuusalalle. Posti leikkaa jo nyt nurmikot, hoitaa puutarhan, auraa lumet, siivoaa huushollin ja vaihtaa vaipat, jos vain kehtaat kysyä. Toisinaan saattavat mokomat tuoda kirjeet ja paketitkin kotiin. 

Posti sanelee henkilöstöpolitiikkansa

Kirjoitin jokin aika sitten, kuinka Posti onnistui hukkaamaan lähes miljardi euroa kannattamattomiin liiketoimintakokeiluihinsa. Rahallisten menetysten lisäksi Posti kävi lävitse myös suuria rakenteellisia uudistuksia. Tuhannet suomalaiset ovat menettäneet työnsä yrityksen logistiikkapelleilyn myötä. Samaan aikaan palveluiden taso on romahtanut dramaattisesti, kun työntekijöiden vastuualueet ovat kasvaneet liian suuriksi henkilöstövähennyksien myötä.

Postin ilmeen muutos maksoi satoja miljoonia

Suomalaisen sananlaskun mukaan rakkaalla lapsella on monta nimeä. Deutsche Post, Bureaux de Poste, Royal Mail & Post Office, Poste Italiane, Österreichische Post, Post NL, Posten AB..  ja Itella. Itella, mikä hemmetti se sitten on? No Posti Group, tietenkin.

Laiskaakin laiskempi kehitysministeri

Tässä kulminoituu hyvin miten kiinnostava aihe Kehitysministeri Pekka Haavistolle on kuljetusala.

Kun Ministeri Haavisto ei viitsi itse tai hänen avustajansa kirjoittaa vastausta kirjallisen kysymyksen, vaan kysymykseen vastaa Itella ja VR Transpoint.

Jouduin käymään lääkekaapilla tämän luettuani..

 

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw.cgi/trip/?$%7BAPPL%7D=utpkk&$%7BBASE%7D=faktautpKK&$%7BTHWIDS%7D=0.10/1422572470_257609&$%7BTRIPPIFE%7D=PDF.pdf

 

Eli, ei ihme että ammattikuljettajat protestoivat tällä hetkellä rankasti.

Postipaketteja ei toimiteta perille - mikä maksaa?

Olet kotona ja kuulet postiluukkusi liikahtavan. Oven takaa tai luukun välistä löytyy pakettikortti. Postin seurantapalvelusta näet, että pakettiasi on "yritetty toimittaa" ja että "vastaanottajaa ei ole tavoitettu". Kuulostaako tutulta?

Et ole yksin. Postin-Itellan-Postin pakettikuriirit tekevät näin joka päivä. Itselleni viimeksi perjantaiaamuna.

Posti on posti ja hyvä niin

Itella kertoi vaihtavansa nimensä Postiksi ensi vuoden alusta lähtien. Markkinointi- ja brändijohtaja Pirjo Kaasinen toteaa, että Itellan nimenmuutosvalmistelussa ei käytetty konsultteja, vaan pohdinnassa hyödynnettiin tutkimuslaitoksen tekemiä nimitutkimuksia.

"Siellä on haastateltu kaikkia meidän asiakasryhmiä ja kohdeyleisöä ylipäätään, eli kuluttajia, yrittäjiä ja yritysasiakkaita", hän kertoo Yle Uutisille.

Pablo Picasso, Tom of Finland ja epämukava taide

 

Kirjoitin pääsiäisenä blogimerkinnän Tom of Finlandin taiteesta ja matkasta taideilmiöksi nimellä Ulla Appelsinin postimerkki http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166070-ulla-appelsinin-postimerkki oikaisten yleisiä virhekäsityksiä liittyen eroottiseen taiteeseen ja sen esille nostamiseen, sekä varsin seikkaperäisesti käsittelin sen tosiasian, miksi Tom of Finlandin postimerkit eivät ole pornografiaa.

Kustin polku pilattiin kiireellä

Meno voi olla kummallista ja vielä kumallisempaa. Itellan postinjaon osalta se alkaa jo olla lähempänä jälkimmäistä. Palveluvelvoite ei paina mitään, kun väkeä laitetaan pihalle ja entistä useammat ihmiset jäävät ilman päivittäistä postiaan.

Yhä useampi ikansalainen ihmettelee maailman menoa, kun postiakaan ei saa laatikkoonsa viitenä päivänä viikossa niinkuin ennen. Se on kuulemma tehostamista. Ei kuitenkaan palvelun saajille. Kysymys onkin siitä, että miksi ihmiset eivät saa haluamansa tasoista palvelua vaikka maksavat sen itse?

Itella luupin alla

Uuden Suomen kustantaja Niklas Herlin nosti median kannalta tärkeää seikkaa pinnalle kyseenalaistamalla Itellan rajuja jakelun hinnankorotuksia. Herlin näki Itellan puristavan liikaa medioita aikana jolloin levikit laskee ja ilmoitustulot tippuvat ilman Itellan painostustakin. Itella siis näin ollen vain syventää ja ruokkii entisestään mediatalojen ahdinkoa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä