Uskottavaa vai totta

Kaikki blogit puheenaiheesta Sudet

Sudet, nuo jatkuvasti vapaana juoksevat tappajakoirat

Kehä kolmosen sisäpuolella poliisi lopettaa ne välittömästi tavattaessa ja ulkopuolella poliisi suojelee niitä kunnes yksittäisen suden tappokiintiön epämääräinen raja on ylitetty. Sehän ei kovin tasa-arvoiselta maalta kuulosta, jossa tälläistä alueellista eriarvoisuutta esiintyy?

Juu, tietty ovat hyödyllisiä supertulivuorikraaterin luonnonsuojelualueella, jossa ihmiset eivät mitään metsästä. Muualla haitat ylittävät hyödyt helposti ja moninkertaisesti, jos vain viitsitään asia myöntää. 

Päivän ikävin uutinen

Tämän päivän ikävin uutinen oli mielestäni Yle Uutisten juttu Mänttä-Vilppulan Niittymäen tilalta. Susilauma oli raadellut poikimassa olleen hiehon syntyvän vasikan ulos emon kohdusta. "Sudet olivat vetäneet vasikan ulos, syöneet istukan ja osan kohtua. Poikinut eläin oli henkitoreissaan ja se oli lopetettava. Vasikan jäänteet  löytyivät seuraavana päivänä läheisestä metsästä".   Lainaus Ylen Uutisista.

Susista, Sulkavasta ja sovittelumahdollisuuksista

Somessani kiehahti eilen, kun Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava oli mennyt antamaan yhteisen kannanoton metsästäjäliiton puheenjohtaja Lauri Kontron kanssa.

Suden hetki!

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeuden langettamat ehdolliset vankeustuomiot 12:lle perholaismetsästäjälle loukkaavat vahvasti oikeustajuani. Metsästäjät, jotka puolustivat perheitään susia vastaan, on nyt leimattu loppuiäkseen kriminaaleiksi. He saivat lisäksi neljän vuoden harrastuskiellon eli kaksi kertaa kovemman tuomion kuin dopingista kärähtänyt urheilija yleensä saa.

Pedoista, peloista, politiikasta ja peuroista

Keski-Pohjanmaalla Perhon pitäjässä pelätään susia. Ihan tosissaan. Kunnanhallitus on tehnyt virka-apupyynnön poliisille, niin suurena uhkana petoja pidetään. Puheeksi kunnassa on otettu myös koulukyyditysten kehittäminen ja viikoittaiset yhteiset kuntolenkit, yksinäiset hölkkääjät kun tuntevat itsensä uhatuksi.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä